Tervenemiskriis – Miguel Vidali artikkel

ID-10069662Paljudel järgnevad esimesele reiki või energiatöö seansile häirivad sümptomid või vaevused. Samad sümptomid võivad esineda ka reikipühitsuse järel, paastudes või emotsionaalsete kriiside korral. Asjassepühendamatu jaoks on üsna ebaharilik, et ta otsustab ühel päeval reiki ära proovida, lepib lootusrikkalt kokku seansi või koolituse aja, aga selle järel algab iiveldus, kõhulahtisus, kurguvalu vms. See inimene arvab, et reiki ei sobi talle ja tema tervis halvenes. Püüame selgitada nende sümptomite põhjust ja otstarvet.

 

Mis on tervenemiskriis?

Tervenemiskriis on meie kehas toimuv protsess, mille käigus meie füüsiline keha vabastab temas kuhjunud toksiine ning meie mentaal- ja emotsionaalkeha vabastavad meile kahjulikke mõttemustreid ja emotsioone.

Tervenemiskriisi ajal võime kogeda järgmisi füüsilisi sümptomeid:

  • suurenenud higistamine. Toksiinid võivadki vabaneda higiga, mille lõhn võib olla tavalisest tugevam. Soovitame mitte kasutada (RK: alumiiniumit sisaldavat või intensiiv)deodoranti, et higieritust mitte pidurdada.

  • sagedam urineerimine. Teine võimalus toksiinide väljutamiseks on uriiniga. Neerud reguleerivad vere koostist, väljutades jäägid uriini kaudu. Tervenemiskriisis võib uriini värvus, lõhn, paksus ja läbipaistvus muutuda. Selle pärast pole vaja muretseda.

  • sagedam roojamine. Toksiinid väljuvad ka seda kanalit pidi. Kui protsess on intensiivne, võime vajada sagedamini tualetis käimist. Ka rooja välimus, lõhn ja konsistents võivad muutuda.

  • nahalööbed ja –ärritused. Meil võib välja lüüa nahalööve, vistrikud või huuleohatis. Nahk on järgmine toksiinide väljutamise kanal. Kui see on juhtunud, on parem mitte kemikaale kasutada, las loodus ja aeg teevad oma töö.

  • oksendamine on harvem näht, kuid tuleb ette. See on äkilisem toksiinide väljutamise moodus, mida keha kasutab tõenäoliselt juhul, kui ta on raskelt saastunud. Mitte muretseda, oksendamine möödub iseenesest.

  • külmetuse või gripi sümptomid. Need on vajalikud toksiinide eemaldamiseks hingamisteedest. Näeme suurenenud limaeritust, kurgu punetust jms. Sellisel juhul ei tule meile kasuks külmetuse või gripi vastased ravimid. Nähud lähevad iseenesest üle, kui keha on protsessiga ühele poole saanud.

  • peavalu. Toksiinide eemaldamine kehast võib põhjustada peavalu. Sümptomeid saab kergendada reikiga (Miguel Vidal lubab kasutada ka paratsetamooli), kuid peavalu lakkab lõplikult, kui protsess on lõpule jõudnud. (RK: Kogemuste kohaselt aitab peavalu vastu ka ohtralt sidruniga vee ja taimetee joomine.)

  • palavik. Keha kasutab palavikku toksiinide põletamiseks. See võib kesta paar päeva, palavikku ei tohiks alla võtta, kui see ei muutu ülikõrgeks.

  • minevikutraumade valud. Reiki sessioon või pühitsus võib meis uuesti vallandada juba paranenuks arvatud minevikutrauma vaevused. See tähendab, et vigastus ei ole tegelikult täielikult paranenud ja annab end suure energia mõjul uuesti tunda, et juba lõplikult terveneda.

 

Tervenemiskriisi ajal võime kogeda järgmisi mentaalseid ja emotsionaalseid sümptomeid:

  • viha. Viha kuhjub maksas. Kui oleme sinna palju viha kogunud, mida me ei ole õigesti väljendanud, võib see ilmneda pärast reiki saamist. Katsetage viha transformeerimist millekski positiivseks või lihtsalt täistopitud koti/padja tagumist. Igal juhul ärge maandage oma viha mõne teise inimese peal, kes milleski süüdi ei ole.

  • kurbus. Kurbus koguneb kopsudesse. Võime veeta kurbuses mitmeid päevi, püüdes mõista selle põhjust ja mõistes, et need emotsioonid on osa tervenemisest.

  • hirm. Hirm koguneb neerudesse. Kui oleme minevikus palju hirmu tundnud ja seda neerudesse kuhjanud, võib see pärast reiki saamist põhjuseta välja lüüa. Võib aga ka juhtuda, et Elu saadab meid pärast reiki saamist olukorda, kus on põhjust hirmu tunda. Julgust! On aeg hirmule vastu astuda. Kui te seda teete, mõistate, et see on arvatust kergem ja tegelikult pole karta midagi.

  • vihkamine. Vihkamine kuhjub südames. Võib juhtuda, et tervenemiskriisi ajal väljendame teiste inimeste või olukordade vastu vihkamist. Võiksime välja selgitada vihkamise allika. Võime meenutada, millal oleme tundnud respekti või armastuse puudumist lähedaste poolt või mingil moel haiget saanud. Praegu on hea aeg ära lahendada konfliktid, mis meil oma armastatud lähedastega on.

  • ärevus. Ärevus kuhjub maos. Tervenemisprotsessi vältel võime osa sellest ärevusest uuesti kogeda. Püüa endas selgusele jõuda. Muretsemine on kahjulik, elamine siin ja praegu lubab meil elada vabana ärevuse ja murede survest.

 

Mis siis, kui teeksime järelduse, et oleme tervenemas?

Sellise holistilise ehk keha, vaimu ja hinge hõlmava tervendamise protsessis, nagu reiki on, tuleb puhastada nii oma füüsilist kui metaal-emotsionaalkeha. See on võimatu ilma toksiinide väljutamiseta ning allasurutud emotsioonide ja teadvustamata mõttemustrite vabastamiseta. See protsess võib olla raskesti talutav, kuid olles selle läbinud, on meil parem ja kergem enesetunne ja me mõistame, et see tuli meile kasuks.

Mitte igaüks ei koge kõiki sümptomeid ja võrdsel määral. Nende ilmnemine võib mõnikord olla vaevumärgatav. Samuti ei pruugi need kohe reiki või reikipühitsuse saamisele järgneda, vahel löövad need välja alles paar päeva hiljem. Samuti erineb nende kestus – paarist päevast nädalate või kuudeni. Oluline on reikiravi kuuri või pühitsuste seeriat vaevuste pärast mitte katki jätta – vastasel korral jätame end ilma põhjalikust puhastumisest ja püsivast tervenemisest.

Lühidalt: mida iganes me kogeme, näitab see, et oleme läbimas tervenemisprotsessi, me mõistame ja aktsepteerime seda ja lubame sellel juhtuda. Ärgem segagem sellele protsessile vahele, lubame hoopiski lahkuda kõigel, mis meid enam ei teeni. Kõik sümptomid näitavad meile, et me paraneme ja terveneme nii füüsiliselt, mentaalselt kui emotsionaalselt. Kui vajate toetust või nõuandeid, rääkige oma õpetaja või reiki asjatundjaga.

 

Artikkel on lühendatult tõlgitud inglise keelest. Originaal „Healing Crisis” http://www.reikiactivo.com/en/reiki/def/healing-crisis on avaldatud portaalis Reikiactivo. Tõlkija Reet Karro http://juugakoda.ee. Artikli sisu on kaitstud autoriõigustega.

Tänu kujutise eest: David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net