Mida teha, kui tunned reiki vahendamise järel energiapuudust – Margaret Jangi artikkel

ID-100126465Olen kuulnud paljusid reikipraktikuid kurtmas, et tunnevad reikiravi tegemise järel end energiast tühjana või väga väsinuna.See ei üllata mind, kuid ka ärgitab mind sellel teemal kõnelema.

Samal ajal, kui mõned reikiõpetajad ei õpeta ega rõhuta energiataseme tõstmise, tugevdamise, alalhoidmise ja kaitsmise vajadust, leian mina kategooriliselt, et töötades universaalse elujõu energiaga, olgu see reiki või mõni muu energial põhinev modaalsus, on eluliselt vajalik teada selleks põhilisi võtteid.Vastasel korral jätab see Su pärani lahti omaenda energiareservuaare tühjendama, ning oled vastuvõtlikum madalama vibratsiooniga energiate (nn negatiivse energia) külgetõmbamisele,

Teine oluline aspekt, mille peaks meelde jätma, on, et võimas reikitervendaja olemine ei sõltu sellest, kui võimsaks Su õpetaja ennast peab, kui lähedal on tema liin Usuile, mitu reikiastet Sa oled läbinud või mitu reikisümbolit õppinud.Reiki praktikuna tugineb Sinu tervendamisvõime võimsus sellele, kui tugev on Sinu ühendus universaalse energiaallikaga ja kui hästi Sa suudad alal hoida puhast, fokusseeritud taotlust.

Inimestel, kelle energiatase on pärast reiki vahendamist järsult langenud, tekib küsimusi …

1. Kas see on normaalne?

2. Miks see juhtub?

3. Kuidas teha nii, et seda ei juhtuks?

Vastus esimesele küsimusele, „Kas see on normaalne?” on suur ja tunderõhuline ….
“Ei!” Õigesti reikit vahendades peaksid Sa iga sessiooni järel tundma end lisaenergiaga toniseerituna, ent kui tunned end energiast tühjana või väsinuna, on see silmnähtav vihje, et Sa ei tee reikit õigesti.

Miks see siis juhtub? Põhjus on lihtne – Sa kasutad reikitamiseks oma keha enda eluenergiat, selle asemel, et kanaldada kliendile läbi enda universaalset elujõu energiat.Teisisõnu peaksid Sa laskma universaalsel energial oma kehasse siseneda ja sealt jälle väljuda, kuid selle asemel Sa kasutad olemasolevaid energiavarusid.Teine võimalus on, et Su ühendus universaalse energiaallikaga on nõrk või võib-olla ei ole Sa seda õigesti loonud.

See võib juhtuda ka siis, kui püüad vahendada reikit väsinuna või end halvasti tundes.Kui asi on selles, peaksid vältima reiki praktiseerimist, kui oled selles seisundis.

Vastuseks kolmandale küsimusele, „Kuidas teha nii, et seda ei juhtuks?” on mitmeid ettevaatusabinõusid, mille saad oma igapäevasesse rutiini sisse viia.See nõuab muidugi sinupoolset motivatsiooni, pühendumist, distsipliini ja tööd.

Ma ei saa jätta energiatöö puhul rõhutamata maandamise, kaitsmise ja puhastamise tehnikate olulisust, aga kasuks tulevad ka süvahingamine ja meditatsioon. Kuna reiki praktikud on universaalse energia kanalid, peaksid nad iga päev võtma aega nende praktikate praktiseerimiseks, et omaenda energiavoolu kaitsta ja tugevdada.

Reiki praktikuna on eluliselt tähtis kasutada õigeid meetodeid oma keha energiataseme kõrgel ja puhtana hoidmiseks.Seda saab saavutada õigete eluviisidega, millega Sa teadlikult valid toetada oma keha piisava uneajaga, süüa tasakaalustatult ja tervislikult, võimelda igapäevaselt, muuta oma tavalist hingamist, mõelda ja tegutseda positiivselt, alandada stressitaset ja ümbritseda end positiivsete, armastavate, sarnaste vaadetega inimestega.See ei eelda, et elaksid nagu pühak, see tähendab ainult seda, et Sa jälgid oma eluviisi ja harjumusi ning teed kõike tasakaalustatult ja teadlikult.

Sinu energiataset võivad langetada paljud asjad, sh konditsioneeritud õhk, pinnapealne hingamine, vähene puhkus, ebaterved suhted, ebatervislik toitumine, liigne stress, ravimid, alkohol, või ka emotsionaalsed probleemid, nagu armukadedus, hirm, viha, depressioon või kibestumine, seetõttu on mõttekas end kaitsta.

Loetlen siin mõned populaarsed tehnikad, mille praktiseerimine tugevdab ja säilitab Su energiataset, kuid võid vabalt kasutada ka mis tahes muud võtet, kui see paremini sobib.Oluline on teha midagigi, selle asemel, et teha mitte midagi.

MAANDAMINE – enne reikiravi alustamist, et maandada oma energia Maa energiavälja, mis takistab seansi ajal Su energiat minema hõljumast.Kui tunned pärast reikiseanssi, et Sa hõljud, Su pea valutab või pööritab või oled väsinud, näitab see tavaliselt, et Sa ei olnud enne seanssi täielikult maandatud.

Puujuurte meetod:
1. Istu mugavalt toolil või seisa.

2. Sule silmad, tee 3 sügavat kõhuhingamist ja lõdvestu

3. Kujusta puujuuri tungimas välja oma juurtšakrast (sabakondi ja vaagnapõhja vahel), siirdumast läbi oma jalgade, läbimas jalataldu ja jätkamas suundumist Maa keskpunkti.

4. Näe juuri liikumas kõigis suundades ja juurdumas Maa tuuma.

5. Tunne ja tea, et oled kindlalt maaenergiaga maandatud.

PUHASTAMINE – seda on eriti oluline teha pärast iga reikiseanssi, et eraldada oma energia oma kliendi omast (seda tuleb teha pärast iga reikiravi seanssi lisaks kätepesule).Puhastamist võib vajadusel teha ka päeva jooksul, eriti kui oled rahvasummas – kontrolli oma tundeid ja mõtteid selles suhtes, et kas need, nagu ka Su kogu üldine olemine, ei ole muutunud negatiivsemaks.

Kuivpühkimine

1. Seistes kasuta oma mõlema käe peopesi, et ennast õrnalt üle pühkida, alates pealaest kuni labajalgadeni.

2. Tunneta ja tea, et saad puhtaks prahist, toksiinidest, ebapuhusest, energiablokeeringutest ja madala vibratsiooniga energiast (negatiivsest energiast).

3. Tunneta ja tea, et need voolavad Maa tuuma, et saada seal muundatud kõrgema ja peenema vibratsiooniga energiateks, mida universum saab sobiva hetkel kasutada.

Kose/duši meetod

1. Istu mugavalt toolil või seisa.

2. Sule silmad, tee 3 sügavat kõhuhingamist ja lõdvestu

3. Kujusta kose või duši all seismist (vesi võib olla läbipaistev, mingit konkreetset värvi või vikerkaarevärviline).

4. Tunneta ja tea, et vesi peseb ja puhastab ära kõik energiablokeeringud, madala vibratsiooniga energia ning toksiinid ja ebapuhtuse.
Tunneta ja tea, et need voolavad Maa tuuma, et saada seal muundatud kõrgema ja peenema vibratsiooniga energiateks (ehk positiivseks energiaks), mida universum saab sobiva hetkel kasutada.

5. Päeva jooksul võid end puhastada mitu korda, kui tunned, et oled endasse väljastpoolt energiat imanud (nt tunned peavalu, energiapuudust, ärrituvust või ebakindlust vms)

Kaitse – see aitab eraldada Sinu energia Sind ümbritsevast keskkonnast või teiste inimeste energiatest.Pärast reikiravi tegemist kujusta järjekindlalt klienti lõdvestavas, kaitsvas värvilises mullis, et soodustada edasist lõdvestumist, kaitstust ja tervenemist.

Värviline mull

1. Sule silmad, tee 3 sügavat kõhuhingamist ja lõdvestu

2. Kujusta end ümbritsemas värvilist mulli, vali mis tahes meeldiv värv.

3. Kujusta teist inimest erinevat värvi mullis.

4. See eraldab Su energia teise inimese omast.

5. Tea ja tunne, et Sa oled alati kaitstud väliste madala vibratsiooniga energiate (nn negatiivse energia eest).

Paljusid süvahingamise tehnikaid on mõjutanud võitluskunstide õpetused ja nagu Sa tead, oli Ka Mikao Usui ise aiki jutsu võitluskunsti asjatundja, seetõttu võis ta kasutada neid teadmisi ja oskusi oma energiataseme reikit praktiseerimise ajal säilitamiseks.

Teine süvahingamise hea külg on see, et see aitab stressitaset madaldada, alandades pulssi, vererõhku ja vähendada „võitle või põgene” režiimil produtseeritavat adrenaliinikogust.Muutud rahulikumaks, tasakaalustatumaks, mõtted selginevad ja on lihtsam keskenduda, samal ajal kui Su füüsiline, mentaalne, emotsionaalne ja spirituaalne keha harmoniseeruvad ja tasakaalustuvad.

MUUDA OMA TAVAPÄRAST HINGAMISMUSTRIT – enamik meist on harjunud hingama kiirelt ja lühidalt rinnaga (nn pinnapealne hingamine).Ent energiataset saab tegelikult kontrollida ja kaitsta läbi teadlikkuse, tehes sügavamaid aeglasemaid hingetõmbeid.Vanade harjumuste muutmine võtab aega, kuid kui teadlik hingamine on omandatud, saad igal ajal teadlikult Ki-d kogu kehas liigutada.

1. Tõuka sisse hingates aeglaselt kõht välja ja seejärel tõmba õhk üles vahelihasesse, hoia hetkeks hinge kinni.

2. Välja hingates tõuka õhk aeglaselt vahelihasest alla ja tõmba seejärel kõht sisse alaselja suunas.

3. Jätka sarnast hingamist aeglaselt ja rütmiliselt.

4. Sellisest hingamisest peakski saama Su uus hingamismuster.

Autorist: Artikli kirjutas Margaret Jang, kes on kanaldanud vaimult lähtuvaid luulevormis inspiratsioonilisi nõuandeid ja õpetusi alates aastast 2002.Margaret on reiki ja kristalliteraapia terapeut ning viib läbi reiki, kristalliteraapia ja hingearengu kursusi. Ta elab Kanadas Vancouveris ja on leitav portaali www.onesourcelearn.com   kaudu.

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal, „Feeling an Energy Loss After Giving Reiki” on avaldatud portaalis Seeds For Change Wellness veebruaris 2009. Tõlkis Reet Karro, www.reikikool.juugakoda.ee
Artikkel on kaitstud autoriõigusega.

Kujutis: David Castillo Dominici, FreeDigitalPhotos.net