Reiki ja reikikursuste tutvustus koos reiki kogemisega Tartus

Reiki olemust, omadusi, lühiajalugu ja eetikat tutvustav tasuta lühiloeng-seminar koos reiki miniseansiga. Lühiloengu peab, küsimustele vastab ja reikit pakub 8. aastat reikiõpetaja ja hingamisterapeudina tegutsev Reet Karro.

Sõna „reiki“ on jaapanikeelne sõna, mis tähistab korraga nii tervendavat energiat kui selle vahendamise süsteemi.

Energiana mõeldakse reiki all Universumi kõrgeima jõu poolt juhitud elujõu energiat ehk universaalset eluenergiat. Me oleme püsivalt ümbritsetud selle energiaga, see on kõige olemuslik sisu. Reiki häälestus ühendab meid sellega ja Algallikaga vahetumalt.

Reikiravi on holistlik alternatiivteraapia, mis põhineb Ida käsitlusel energia voolamisest kehas ja seitsmest tšakrast (energiakeskusest). Kui energiavoolul on takistusi, blokeeringuid, tekib kurnatus, väsimus ja aegamööda ka haigused. Lisaenergia reiki näol aitab eluenergia jälle voolama. Reiki praktiseerijad vahendavad universaalset eluenergiat ja tegelevad emotsionaalse, spirituaalse ning füüsilise tervendamisega esialgu käte peale panemisega, edasijõudnuna aga juba ka lihtsalt soovikohaselt reikit saates.

Reikiõpetus sõnastati Jaapani õpetlase Mikao Usui poolt 20. sajandi alguses. See põhineb Tendai budismi esoteerilisel harul mikkyol, kuid hõlmab endas ka elemente märksa vanematest meditatsioonitehnikatest, sümbolitest ja usunditest, nt šintoism, šugendo, taoism, zen-budism ja konfutsianism. Samuti on reikit mõjutanud idamaised võitluskunstid, eriti aikido.

Õpetusena on reiki vaimset arengut toetav terviklik esoteeriline süsteem, mis edendab oma olemuse sügavamat tunnetamist, mõistmist ja seega sisemist kooskõla ego ja vaimu vahel.

Reiki eristub selgesti teiste energiateraapiate hulgast oma rõhuga eneseravile, spirituaalsetele põhimõtetele ja tervendajate akrediteerimisele häälestuste süsteemi abil.

Reiki tutvustusel räägime:

  • reiki olemusest ja omadustest

  • reikieetikast ehk viiest põhireeglist

  • JK Reikikooli lähimatest reiki I astme kursustest, ehk 16.09 algavast kord nädalas toimuvast 4-nädalasest õhtukursusest (4xE) ja 12.-13.10 aset leidvast 2-päevasest kursusest (L-P). Õhtukursus annab võimaluse energia vahendamist harjutada neli nädalat järjest, saades igal järgmisel kohtumisel uue kiirenduse edasiarenguks. Moodustub ühtehoidev grupp, kelle toel on kergem läbida kursuse ajale jääv 3-nädalane puhastusperiood. 2-päevane kursus on õhtukursusest kompaktsem ja intensiivsem, kuid ka sellele järgnev iseseisva harjutamise aeg on pikem – 21 päeva, puhastusega tuleb toime tulla omal jõul. Kokkuvõttes on tulemus sama ja valikut määrab ka see, kas paremini sobivad 16.09-7.10 neli esmaspäevaõhtut või üks konkreetne nädalavahetus (12.-13.10).

  • Vastame osalejate küsimustele reiki ja energia kohta ning pakume kõigile soovijatele lühikese reiki miniseansi. Tundlikud inimesed tunnetavad reiki voolamist ka siis, kui vahendaja tegeleb teiste osalejatega.

Tutvustuse viib läbi ja reikit pakub reikimeister-õpetaja Reet Karro, kes õpetab reiki I astet alates aastast 2012 ja teeb ka II, III ning õpetaja astme kursusi.

Tutvustused toimuvad Juugakojas, Saekoja 36a III korrusel T, 1.10 ja T, 26.11 kell 18.15-19.30. Tutvustused on tasuta. Soovijad võivad toetada ruumi rendi maksmist kohapeal.

Osalemissoovi korral registreeruge palun siin, meiliaadressil reikikool@juugakoda.ee või tel 56 49 27 69 (Reet).

Põneva kohtumiseni!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga