Pärnu muuli retk – kohaloleku praktika ning ehe kontakt maa-, vee-, õhu- ja tuleenergiaga

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Meie pere suvetraditsiooniks on matkata vähemalt ühel korral suve jooksul Pärnu muuli lõppu. Valime selleks võimalusel sooja ja kuiva suvepäeva ja teeme seda paljajalu. Võib-olla oleks libisemiskindlate jalanõudega turvalisem, kuid paljajalu on tunne ehtsam ja tekib võimalus kõiki energiaid endasse ammutada.

Seda retke võib käsitleda kohaloleku praktikana – kivide vahel on üsna suured vahed, nad on eri kõrgused ja iga samm tuleb otsustada vahetult enne järgmise toetuspunkti leidmist. Kui mõtted lähevad hajevile ja unustad ette vaadata, võid tasakaalu kaotada.

Kividest õhkub soojust, kuid ühtlasi ka toekat, toetavat ja maandavat maaenergiat. Nende rahulikkus ja raskus tõmbab Sind allapoole, maandab ja rahustab.

Kõikjal ümberringi on meri, tuulisematel päevadel võib see muulil kõndijad üleni märjaks pritsida, kuid ka rahuliku ilma korral ei lase meri end hetkekski unustada, tuletades oma olemasolu meelde loksumisega, mühisemisega ja ulatudes mõnes kohas lausa kivide tippudeni. Vesi esindab emotsioone ja intuitsiooni, erinevalt kividest alalist muutuvust ja voolavust. Hea on lõpetada muuliretk meres ujumisega, kus nii vee- kui maaenergia Sind üleni ümbritsevad.

Kõikjal Su ümber on puhas mereõhk, ajuti soolakas ja ajuti adrulõhnaline. Isegi rahulikel päevadel puhub muuli lõpus tuul, mis puhastab astuja aurat ja aitab hingata uut ja värsket energiat. Õhuelement on kerge ja piirideta. See on neljast elemendist kõige lähedasem elujõu energiale või Chi-le/Qi-le endale. Mida puhtamal kujul seda õnnestub sisse hingata, seda parem.

Kivid õhkavad päevast kuumust, endasse salvestunud päikeseenergiat, mis mõjutab muulil paljajalu astujat isegi rohkem, kui taevas särav päike. Kivide soojusaste on erinev, muuli lõpus, kus meri on juba üsna sügav, on kivid jahedamad ja keskosas kuumemad. Maakivid on märksa soojemad kui muud kivid. Päike kiirgab endast rõõmu, energiat ja elujaatust.  Võtame seda rõõmuga vastu, jättes kasutamata päikesekaitsekreemid! Sel juhul tuleb muidugi vältida keskpäevalähedasi kiirgustunde.

Muuli lõppu jõudes on tunne ülev ja kõik energiad kenasti tasakaalus.

© Reikimeister ja energiate tajuja Reet Karro 2017. Lubatud avaldada tasuta veebides, lisades lingi sellele postitusele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga