Seitsmes reikiõpetaja diplomiga õpilane

Reikiõpetus on vaimset arengut toetav terviklik esoteeriline süsteem, mis edendab oma olemuse sügavamat tunnetamist, mõistmist ja seega sisemist kooskõla ego ja vaimu vahel. Nagu kõik terviklikud esoteerilised süsteemid, arendab see õppijat ja ka õpetajat pidevalt edasi ja viib uutele tasanditele.

Reiki on Algallikast lähtuv tervendav energia, mida baastasemel vahendama võivad õppida kõik, selle täiuslik juhtimine ja valmisolek selle vahendamise õpetamiseks eeldab aga pühendumist ja tööd iseendaga. Igal aastal astub sadu õpilasi üle Eesti reiki I astme kursustele, meistritasemele jõuavad aga märksa vähemad. Seetõttu on iga reikiõpetaja ja reikiõppeasutus õnnelik oma kõrgtasemele jõudnud õpilaste üle.

Usui Reiki meistrisümbol

Reikiõpetajal Reet Karro seitsmes reiki meister-õpetaja Ene Muts alustas oma reikiõpinguid reiki I astme pühapäevakursusel 2017. aasta veebruaris võrdlemisi suures, kuid erinevate huvidega ja vastandlikke otsuseid tegevas grupis, kus ta oli kõige pühendunum liige ja on senini ainsana koos meiega kõrgematele tasemetele edasi liikuda valinud. Teisele astmele tulles sattus ta aga ühte gruppi väga edasipüüdliku, sõbraliku ja kokkuhoidva grupiga, kus õppis ka edaspidine reikimeister Andres. Ene sulandus sellesse gruppi nii hästi sisse, et õpetaja Reet vahepeal isegi ei mäletanud, et ta nendega I astmel koos ei olnud.

Ene käis kursuste vahepeal pühendunult reikipraktikatel ja jätkas endale reiki tegemist ka pärast „kohustuslike“ 21-päevaste perioodide lõppu, tundes, et see muudab ta rahulikumaks ja keskmes olevamaks.

Veebruaris 2018 jätkas Ene oma reikiteed III astme õhtukursusel koos ühe kaaslasega II astme kursuselt ja veel kahe inimesega. Seda, et III astme grupis oleks neli inimest, pole meil eriti tihti juhtunudki. Kaks õhtut oli sisustatud pühitsuste, meditatsioonide, puhastusharjutuste ja meistrisümboli harjutamisega. Kolm õpilast otsustasid teha vahepeatuse ja lõpetada III astme esimese poole koolitustõendiga. Ene aga oli kohe alguses otsustanud lõpuni minna ja õpetajadiplomini pürgida. Tal oli pärast teist õhtut 14 päeva aega endale reiki tegemiseks, oma puhastusprotsessi harmoniseerimiseks ja meistrisümboli kinnistamiseks. Seejärel jätkus kursus märtsi alguses õpetaja astmega – veel kaks õhtut pühitsusi ja pühitsuste harjutamist, I ja II astme põhipunktide arutamist, meditatsioone ja Kõrgemalt Minalt juhatuse saamist.

Kursuse üks osa oli väga kiitvat tagasisidet saanud kaugseanss 33 inimesele. Loe tagasisidet siit.

Reiki meister-õpetaja tunnistuse sai Ene 13.03.2018.

Kes siis on uus reikiõpetaja Ene ja millal saab tulla tema reikikursusele? Arvatavasti mitte enne nelja aastat, vastab ta. Praegu naudib ta oma erialast tööd juristina ja ka vaba aeg on üpris aktiivselt sisustatud. Ta on juba aastaid huvitunud astroloogiast ja uurib seda edasi. Lisaks linnaelamisele hoiab Ene korras maakodu Võrumaal, peab seal aeda ja hooldab metsa, on ka jahimees ja osaleb kohaliku kogukonna üritustel. Tal on täiskasvanud poeg ja kaks lapselast, kes samuti temalt tähelepanu ootavad.

Kindlasti aga kohtame Enet reikipraktikatel, kus ta kavatseb käia ka edaspidi.

Soovime põneva arengutee jätku!