JK/RK Reikikoolil uus nimi – Hõbeselge Reikihõbe

OÜ Hõbeselge logo
OÜ Hõbeselge logo

2012. aastal reikimeister-õpetajaks pühitsetud ja märtsis oma 10. tööaastapäeva tähistanud reikiõpetaja Reet Karro on oma tegutsemist nimetanud mitmeti – Tartu Reiki Kool, JK Energiakool, JK Reikikool ja RK Reikikool. 12. detsembril 2022 (12.12.22) jõustus kanne, kus Reeda firma ning koolitaja ja terapeudina tegutsemise katusettevõte nimetati Juugakojast ümber Hõbeselgeks. Hõbeselge tähendab hõbedaselt selget ja sillerdavat. Tavakoolituses võiks see tähendada ideaali, kus kõik osalejad saavad õpitu selgeks. Budistlike juurtega reikis aga ka kristallpuhtuse ja kirkuse väärtuseid.

Reet oli imestuse ja imetlusega märganud juba sügisest saadik, kuidas tema juurde tuleb selgeid kristalle, eeterlikke õlisid ja hõbeesemeid – lusikaid, sõlgi, münte.

Kõigepealt tahtis Reet nimetada reikikooli ümber Hõbeselgeks Reikikooliks. Aga see oleks natuke eksitav, sest ega kool saa olla selge, vaid selge võiks olla reikikoolis õppinud inimese meel. Õpe võib ka selge olla ja õppimise tulemusena saab kõik selgeks. Korraga kerkis esile hoopis uudne ja esmapilgul arusaamatu nimi “Hõbeselge Reikihõbe”. Aga miks ka mitte? Reikihõbe võiks olla reiki tuum, kõige olulisem, mis reikiõpetuse ja reikiga tegelejate abil maailma jõudnud. Aga see võib tähendada ka vaimukalt või lustlikult või ka murdekeelselt kirjutatud vastet mõistele “reikiõpe”.

20. detsembril (20.12.22) oli käes Hõbeselge Reikihõbeda sisseõnnistamise päev. Selleks sobis väga hästi Helisevalt Sõnumilt reikipraktikaks üüritud ruum Tartu vanalinnas, Gildi 3 ülakorrusel. Reet tekitas altari, kuhu pani küünla, taldriku hõbelusika, hõbesõle ja kolme mäekristalli abil moodustatud liblikaga, veekannu kristallpuhta veega ja mitmeid küllusevaagnaid – šokolaadiga, šokolaadituumaga tatraküpsistega, šokolaadiküpsistega ja vetikakrõpsudega ning kristallkarahvini mandariinidega. Kahe vaagna keskel olid hõbedaga joonistatud sümbolid – reiki 1. sümbol Chokurei ja yin/yangi sümbol. Liblikavaagna all oli paberileht kaugreiki sümbolite ja manifesteerimistaotlustega. Reet õnnistas altari ja tegi sellele reikit, taotledes mõttes ka kõigi reikiõpilaste õnnistust. Nii mitmedki altaril olnud küllusemaiused ja -suupisted jäid samasse ruumi ootama seal järgmisel päeval toimuma hakkavat Lektooriumi jõulupidu. Et teisedki meie küllusest osa saaks!

Namaste! Namaste! Namaste!

Vaata galeriid: