Reikiravi ja Aspergeri sündroom

Alates sellest, kui mina, reikimeister Pamela Miles, 1986. aastal oma reikipraksisega alustasin olen ma edukalt pakkunud reikiravi ja reikiõpet paljudele Aspergeri sündroomi või teiste autismispektri häiretega liikmega peredele. Teen ettepaneku hakata levitama infot selle kohta, kui palju reiki neid peresid aidata saab. Siin jagab oma lugu üks Austraalia pere.

 

Reiki on tervendanud nii mu poega kui mind – Sacha Sampsoni lugu

AutismSachaMax-300x226ASD. Kõrgeltfunktsioneeriv autism. Aspergeri sündroom.

Olin nende sõnadega mõnevõrra tuttav, kuid ei kujutanud kunagi ette, et need saavad osaks mu elust või meie poja elust.

Olin otsinud juba aastaid vastust küsimusele, miks mu poeg nii veider on. Kõik ütlesid, et ta on normaalne laps.

Mingil ajal muutusid tema hüsteeriahood vägivaldseteks. Ta võis tundide viisi raevust möirata, samal ajal, kui ta nooremad õed-vennad end nurka peitsid.

 

Oodates Aspergeri sündroomi diagnoosi

Kui ta üheksa-aastaseks sai, palusin abi meie perearstilt. Ta suunas meid autismile spetsialiseerunud pediaatri juurde.

Ootasime oma aega kaheksa kuud.

Natuke aega enne spetsialisti juurde pääsemist muutusid hüsteeriahood lihtsalt meeletuks. Poeg tõmbas noa välja ja ähvardas mind ning ähvardas teha ka midagi kohutavat endaga.

Pediaatril kulus vaid 45 minutit, et diagnoosida Aspergeri sündroom ja ärevus. Pärast üheksat aastat tundsin kergendust ja tänutunnet, teades lõpuks, mis toimub.

 

Minu uus reiki praktiseerimise harjumus

Läbisin reiki I astme kursuse ja hakkasin tegema reikit endale. Nelja 2-11-aastase lapse emana oli see mõnikord raske, kuid suutsin siiski endale käed iga päev peale panna ja võimalust mööda ka mediteerida.

Hakkasin samuti reikit praktiseerima oma poja peal, tehes talle üle päeva reiki täisravi.

Alguses oli ta ebakindel ja nihelev, sellepärast ma lühendasin pikalioleku aega ja kommenteerisin oma tegevust. Pärast kolme-nelja sellist kohandatud seanssi ta juba teadis, mida oodata ja rahunes kohe pärast ravi algust.

 

Kuidas reiki mu poega aitas

Möödunud aasta jooksul on ta järjest paremaks muutunud.

Varem oli nii, et kui ta ärevust tundis, muutus ta vägivaldseks, hakkas meid vandesõnadega kostitama ja oma viha õdede-vendade peale välja valama. Nüüd läbib ta ärevushood ja hüsteeriahood ilma vägivaldseks muutumata.

Varem oli nii, et kui mingi olukord oli tema jaoks liiga keeruline, ta kriiskas ja vihastus. Nüüd ta teab, millal aeg maha võtta ja rahuneda, et jälle selgelt mõelda.

Paranenud on tema üldine ülalpidamine. Ta näitab nüüd teiste suhtes üles kaastunnet ja mõistmist.

Suurim muutus on tema uus võime sõprust hoida. Üldjuhul ei ole autistlikud lapsed suhete loomisest huvitatud, nii et varem mängis ta kooli mänguväljakul üksi. Nüüd, olles saanud 12 kuud reikiravi, on tal sõber, kes on kannatlik ja mõistev ning on talle suureks toeks.

Ta on juba mitu korda küsinud, kas ka tema saaks reiki I astme läbida. Ma ei teagi, kumb meist on sellest rohkem õhinas. Nagu ta ütleb, „Reiki rokib”.

 

Lisa lugege aadressilt: http://reikiinmedicine.org/reiki-stories/reiki-healing-aspergers/#sthash.Xg7TI892.dpuf

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal, „Reiki Practice and Asperger’s” on avaldatud portaalis Reiki Medicine and Self Care with Pamela Miles.
Tõlkis Reet Karro, www.juugakoda.ee.
Artikkel on kaitstud autoriõigusega.

Kujutis on pärit originaalartikli juurest.