Reiki ja reikikursuste tutvustus koos reiki kogemisega Tartus

Reiki olemust, omadusi, lühiajalugu ja eetikat tutvustav tutvumishinnaga lühiloeng-seminar koos reiki miniseansiga. Lühiloengu peab, küsimustele vastab ja reikit pakub 10. aastat reikiõpetajana ja 11. aastat hingamisterapeudina tegutsev Reet Karro.

Sõna „reiki“ on jaapanikeelne sõna, mis tähistab korraga nii tervendavat energiat kui selle vahendamise süsteemi.

Energiana mõeldakse reiki all Universumi kõrgeima jõu poolt juhitud elujõu energiat ehk universaalset eluenergiat. Me oleme püsivalt ümbritsetud selle energiaga, see on kõige olemuslik sisu. Reiki häälestus ühendab meid sellega ja Algallikaga vahetumalt.

Reikiravi on holistlik alternatiivteraapia, mis põhineb Ida käsitlusel energia voolamisest kehas ja seitsmest tšakrast (energiakeskusest). Kui energiavoolul on takistusi, blokeeringuid, tekib kurnatus, väsimus ja aegamööda ka haigused. Lisaenergia reiki näol aitab eluenergia jälle voolama. Reiki praktiseerijad vahendavad universaalset eluenergiat ja tegelevad emotsionaalse, spirituaalse ning füüsilise tervendamisega esialgu käte peale panemisega, edasijõudnuna aga juba ka lihtsalt soovikohaselt reikit saates.

Reikiõpetus sõnastati Jaapani õpetlase Mikao Usui poolt 20. sajandi alguses. See põhineb Tendai budismi esoteerilisel harul mikkyol, kuid hõlmab endas ka elemente märksa vanematest meditatsioonitehnikatest, sümbolitest ja usunditest, nt šintoism, šugendo, taoism, zen-budism ja konfutsianism. Samuti on reikit mõjutanud idamaised võitluskunstid, eriti aikido.

Õpetusena on reiki vaimset arengut toetav terviklik esoteeriline süsteem, mis edendab oma olemuse sügavamat tunnetamist, mõistmist ja seega sisemist kooskõla ego ja vaimu vahel.

Reiki eristub selgesti teiste energiateraapiate hulgast oma rõhuga eneseravile, spirituaalsetele põhimõtetele ja tervendajate akrediteerimisele häälestuste süsteemi abil.

Reiki tutvustusel räägime:

  • reiki olemusest ja omadustest

  • reikieetikast ehk viiest põhireeglist

  • JK Reikikooli lähimatest reiki I astme kursusest, mis on 2-päevased nädalavahetusekursused  15.-16. jaanuaril 2022 ja 12.-13. märtsil 2022 eesti keeles ning 16.-17. aprillil 2021 inglise keeles.

    . Kursusele järgneb alati 21-päevane iseseisva harjutamise aeg.

  • Vastame osalejate küsimustele reiki ja energia kohta ning pakume kõigile soovijatele lühikese reiki miniseansi. Tundlikud inimesed tunnetavad reiki voolamist ka siis, kui vahendaja tegeleb teiste osalejatega.

Tutvustuse viib läbi ja reikit pakub reikimeister-õpetaja Reet Karro, kes õpetab reiki I astet alates aastast 2012 ja teeb ka II, III ning õpetaja astme kursusi.

Tutvustused toimuvad 1-2 korda kuus teisipäeviti kell 18.00-19.30, iga teine kuu Juugakojas, Saekoja 36a III korrusel ja iga teine kuu veebis, täpsemalt toimuvad kohapealsed tutvustused eesti keeles 11. jaanuaril ja 8. märtsil, inglise keeles aga 5. aprillil.

Veebipõhised tutvustused toimuvad aga eesti keeles 8. veebruaril ja 19. aprillil ning inglise keeles 22. märtsil. Veebipõhisele koolitusele registreerunutele saadetakse päev varem koolituse link ja parool.

Tutvustus maksab 5 €, mida saab maksta sularahas kohapeal või eelnevalt ülekandega: saaja OÜ Juugakoda, pank Swedbank, IBAN EE752200221066957510, viitenumber 202219 ja seletus “Reikitutvustus” + tutvustuse kuupäev + osaleja(te) nimi/nimed.

Tutvustusel osaleda võib igaüks, olenemata võimetest ja eelteadmistest. Kohapealsel tutvustusel võib ainuke takistus olla füüsiline erivajadus, sest majas pole lifti ja asume 3. korrusel. Ja ainuke nõue on kohale tulla tervena ning teatada tulekusoovist ette, sest hajutame osalejaid.

Osalemissoovi korral registreeruge palun siin, meiliaadressil reikikool@juugakoda.ee või tel 56 49 27 69 (Reet).

Põneva kohtumiseni!